Home

Milićević: Vjerujemo u pobjedu protiv Belgije, na Grbavici će biti sjajna atmosfera

03 Oct

Milićević: Vjerujemo u pobjedu protiv Belgije, na Grbavici će biti sjajna atmosfera

Nogometna reprezentacija BiH je u fazi mini priprema za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a protivnici su Belgija i Estonija. Očekivanja našeg tima su otkrili reprezentativci Danijel Milićević i Kenan Kodro.

Milićević nastupa za belgijski Gent, ali njihove medije nije pratio. Ipak, jasno je da Belgijanci ne dolaze na izlet.

"Nisam pratio belgijske medije posljednjih dana, ali je nakon objavljivanja spiska igrača selektora Roberta Martineza bilo dosta priče zbog nepozivanja Radje Nainggolana. Oni imaju kvalitetnu reprezentaciju, vlada euforija, a utakmica protiv nas im je važna zbog rankinga na FIFA-inoj listi, pa je mnogo važna za njih", izjavio je Milićević.

Uprkos teškoj situaciji, Zmajevi su optimistični.

"Belgija je favorit, ali mi vjerujemo u naše mogućnosti. Moramo se dobro pripremiti fizički, psihički i taktički, trebamo vjerovati u naš tim. Možemo pobijediti, posebno jer igramo u Sarajevu, na Grbavici će biti sjajna atmosfera", rekao je naš reprezentativac.

Belgija je osigurala plasman na SP, ali dolazi po pobjedu.

"Znamo to, imaju 50 igrača koji su kvalitetni, pa ovamo ne dolaze da igraju s manje gasa, nego sa 100 posto", jasan je bio Milićević.

Potom se novinarima obratio i Kenan Kodro, nogometaš Mainza.

"Svaki igrač očekuje da igra, ali zavisi o trenera. Na meni je da treniram i dokažem, ali je odluka selektorova i mora se poštovati. Utakmica je teška, Belgija je dobar protivnik, ali se moramo fokusirati na nas. Možemo dobiti obje utakmice, spremni smo za to i jako smo motivisati. Gdje god da se igra, motiv je velik da ginemo na terenu", rekao je Kodro.

Utakmica protiv Belgije je na rasporedu 7. oktobra, a protiv Estonije 10. oktobra.

 

(Izvor: Klix.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top