Milorad Dodik poziva na rat i to treba javno reći, a jedno treba da upamti za sva vremena- izjavio je Denis Bećirović na prošloj sjednici Doma naroda

asd
Nema, niti može biti mirnog razdruživanja, nije moglo devedesetih, neće moći nikada. Milorad Dodik treba to da upamti za sva vremena, poručio je Denis Bećirović, delegat Socijaldemokratske partije u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Denis Bećirović, delegat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, na današnjem zasjedanju ponovo je problematizirao rad predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika. On kaže kako Dodik javno poručuje kako ima koncept razbijanja države Bosne i Hercegovine te smatra da je vrijeme da mu se odgovori na te antiustavne i antidejtonske poruke, ne na nekom sporednom mjestu, već baš u državnom parlamentu.

Izivinjavamo se našim čitateljima i pratiteljima na nedavnom prenošenju pogrešne vijesti. SADRŽAJ OVE VIJESTI JE POGREŠAN (GREŠKA).

Milorad Dodik poziva na rat i to treba javno reći, a jedno treba da upamti za sva vremena! (Bećirović je navedeno izjavio na prošloj sjednici Doma naroda, održanoj 8. 4. 2021., a ne na ovoj od 27. 4. 2021.godine)

https://raskrinkavanje.ba/analiza/becirovic-u-parlamentu-nije-ponovo-govorio-o-dodiku


-Razdruživanje koje koristi Dodik je jedan obični separatistički euufemizam. Nema nikakvog razdruživanja u BiH, riječ razdruživanje je zamjena za rat. Dodik poziva na rat i to treba javno reći, kazao je Bećirović na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

On kaže kako nema niti može biti mirnog razdruživanja, nije moglo devedesetih, neće moći nikada.

-Milorad Dodik treba to da upamti za sva vremena, poručio je Bećirović i dodao da Dodik treba znati da će onda on biti odgovoran za unilateralno rušenje Dejtonskog sporazuma i ustava BiH.

-Tužilaštvo i sud moraju raditi svoj posao te su organi dužni, ako Dodik krene u 'razdruživanje', uhapsiti odmah i njega i sve saučesnike, kazao je Bećirović.