Milost će prije s neba, nego od vlasti

Home

Milost će prije s neba, nego od vlasti


Borci i dalje ne odustaju od borbe, a odlučili su je ubuduće promovirati i po gradovima gdje se obilježavaju značajni ratni datumi.

Prestanak padavina jučer je donio nešto bolje raspoloženje među borce koji više od tri mjeseca protestuju ispred zgrade Vlade FBiH. Kažu nebo je milostivije od ove vlasti.

- U kampu sam slomio nogu, da bi mi ovdje u Sarajevu pomogli i stavili gips, ​morao sam platiti 38 maraka. E to sve govori o odnosu države prema borcima, žali nam se Naim Salihović.

Gips mu ne smeta da ispuni svoje obaveze u kampu, jer kaže pravi borci se nikad ne predaju. Okupljeni oko njega dobacuju da se danas teže boriti jer vlast je prvo rasturila fabrike, ostavljajući cijele porodice bez hljeba.

Tako je propala firma u kojoj je radio Nermin Selimović iz Kaknja koji od 2008. preživljava radeći za dnevnicu kad ga neko pozove. Od toga sam školuje sedamnaestogodišnjeg sina jer ga je supruga napustila.

- Šta mi danas vrijedi što sam bio u manevarskoj jedinici i to s mudžahedinima. Oni odoše, a ja i slični meni ostadosmo i to bez hljeba, kaže Selimović.

U kampu je od prvog dana i kaže boli ga podsmijeh saboraca kad ode u Kakanj, jer se ne bori samo za sebe. Dosadilo mu je da sluša obećanja o zaposlenju kad bude posla. Pozvao je sve borce s biroa da im se pridruže kako bi sačuvali dostojanstvo.

 

(Izvor: Oslobođenje)

Tagovi
Objavio: Pon, 11/09/2017 - 09:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top