fbpx Ministar Ramić: U toku dana ili najdalje sutra će se znati kad počinje nastava

Ministar Ramić: U toku dana ili najdalje sutra će se znati kad počinje nastava

Home

Ministar Ramić: U toku dana ili najdalje sutra će se znati kad počinje nastava


Tema dana je jučer bila Odluka ministra Ramića da se obustavlja nastava na području gradova Bihać i Cazin, da bi nakon toga preinačio svoju Odluku i obustavio nastavu u svim školama na području Unsko-sanskog kantona.

Kako roditelji i djeca sa nestrpljenjem očekuju informaciju o tome kada će djeca ponovo krenuti o školu, ministar Ramić je danas za kantonalnu televiziju kazao da će danas ili sutra u toku dana biti poznato kada će djeca ponovo u školu.

U razgovoru sa roditeljima, iskreno se nadaju da neće Odluka o početku nastave, tačnije nastavku nastave, neće biti objavljena po principi “danas-za sutra” što bi bilo krajnje neozbiljno od ovog ministarstva.

“Zadužio sam neke ljude iz ministarstva koji su to provjeravali i biću otvoren u Ključu i Sanskom Mostu je visina snijega manja i moglo se ići s nastavom, ali zbog ravnopravnosti sam odlučio da donesem i drugu odluku, te obustavim nastavu u ostalim općinama. Znači tu nema nikakvih pritisaka, meni je u prvom planu bezbjednost učenika. Vjerujte mi, imam puno dopisa i poruka u kojima mi roditelji pišu kako im djeca dolaze u školu, da su prilazni putevi neočišćeni. Što se tiče energenata sve škole su opskrbljene dovoljnom količinom energenata tako da nije u pitanju to. U toku dana ili sutra ujutro ćemo donijeti odluku kad će nastavni proces krenuti, sve u zavisnosti od vremenskih prilika, jer opet najvaljuju neka pogoršanja za petak. Tako da u toku dana ili sutra ćemo znati kada će nastava početi.“, izjavio je ministar Ramić.

 

(Izvor: Usn.co.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 14/02/2018 - 17:32

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top