Ministar sigurnosti BiH u Krajinu, gradonačelnik Bihaća i zastupnici u Gradskom vijeću u Sarajevo

U Azilantski centar Delijaš u Trnovu jučer su prevezena 93 migranta iz Bihaća, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima BiH. Riječ je o migrantima koji su boravili u parkovima i na zelenim površinama u urbanom dijelu Bihaća.

Migrantska kriza trebalo je da dobije svoj odgovor još prije nekoliko mjeseci. Međutim, uljuljkanost kako je sve pod kontrolom, kako nema širenja krize, jer neki žele da zarade političke poene na upozorenjima i te kako se vratilo kao bumerang bh. vlastima. Koja je, po ocjeni mnogih, upravo na ovom pitanju pokazala svu svoju nesposobnost.

I tako će sutra bh. ministar sigurnosti Dragan Mektić put Krajine, tačnije Velike Kladuše i Bosanskog Petrovca, dok će gradonačelnik Bihać i zastupnici u Gradskom vijeću Bihaća u četvrtak put Sarajeva. Naime, kako je ranije saopćeno iz Kabineta gradonačelnika Bihaća, predstavnici Grada, Gradskog vijeća i gradonačelnik odlučili su se na takav korak jer Bihać, kako kažu, zbog problema povećanog broja ileglanih migranta, trpi najveću štetu, a nadležne institucije, uprkos njihovim apelima, molbama i zahtjevima još uvijek ništa nisu poduzele na terenu.