Mirna 24 sata u Velikoj Kladuši

asdf

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 60 pacijenata, a stanje četiri pacijenta zahtijevalo je upućivanje na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Mustafa Hodžić i Indira Bukvarević.

Jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica evidentirana je u protekla 24h na području naše općine. Kako saznajemo iz Policijske stanice Velika Kladuša, nije bilo krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h, rekao nam je dežurni vatrogasac Kapić.

Ove subote isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih radova na elektronergetskim objektima.

U organizaciji Udruženja poginulih i nestalih pripadnika Narodne odbrane Velika Kladuša u okviru mezarja Dubrave danas će biti upriličeno učenje tevhida. Početak je u 11.00h.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 14. maj:

Kolovoz je mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu zemlje gdje se saobraća po pretežno suhom kolovozu. Vozačima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Tunel Crnaja (Konjic-Jablanica) do ponedjeljka ujutro (16.05.), otvoren je za dvosmjerni saobraćaj.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Tokom dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu zemlje do 30 stepeni.

Uz nestabilne vremenske prilike, padavine i povremeno jače udare vjetra, opća slika će biti lošija. Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije na promjenu, poput glavobolje, lošijeg raspoloženja, dekoncentracije. Pri tome će višak svježine ipak činiti prvi dio dana malo ugodnijim. U poslijepodnevnim satima, sa sunčanim intervalima, porastom temperatura, ali i pojačanim osjetom sparine, zbog čega bi i dalje trebali biti oprezniji, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.