Mirna noć u Velikoj Kladuši, najavljeni prekidi u isporuci električne energije

asd
Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać najavila je da će danas, zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnoj jedinici Velika Kladuša u sljedećim trafopodručjima i terminima:

–  od 09:00 do 15:00h trafopodručja: Pilana Bašić, Bašići, Rašetin zid, Gornja Vidovska, Donja Vidovska 1, 2, 3 i 4, Omeragići, GSM Repetitor Jankovac, Johovica 1, 2 i 4 i Kudići 3

 – od 10:00 do 14:00h trafopodručja: Šiljkovača 1, Šiljkovača 2, Šiljkovača 3, Nepeke, Šmrekovac, Trn, Polje 1, Trn 2, Begluk 3, Begluk, Ćejvani i Miral, Tuk 1, Medica Organika, Tuk 2, BF-Komerc, Autoservis, Klančine i Polje 1 i 2, RP Drmaljevo, Miljkovići, Urga i Hukića brdo.

Na ostalom području općine, elektronapajanje je stabilno.

– Kako smo saznali ovog jutra, isporuka pitke vode je uredna.

– Prema informaciji iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se prema planu.

– U COVID ambulantu, sa sumnjom na zarazu korona virusom, javilo se 11 pacijenata. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

– Hitnoj službi velikokladuškog Doma zdravlja za pomoć su se javila 32 pacijenta. Stanje jednog pacijenta zahtijevalo je upućivanje na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša imali su mirna protekla 24h. Dakle, nema prijavljenih krivičnih djela, narušavanje javnog reda i mira i saobraćajnih nezgoda.

–Minula 24h bila su mirna i za velikokladuške vatrogasce, rekao nam je dežurni Grahović.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 14. oktobar:

 – Kolovoz je mokar i klizav, a vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz.

Zbog zapaljenog teretnog vozila na dionici magistralnog puta Lašva-Zenica u mjestu Radakovo, saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

– Danas u Bosni djelomično vedro. Rijetko može pasti malo kiše. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 5 i 11°C, na jugu zemlje od 13 do 17°C.

 – Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. U Bosni, nakon prohladnog jutra, temperature će blago porasti i uz manje izraženu naoblaku, kao i povremene sunčane intervale, većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i prikladno se odjenuti. Na jugu malo ugodnije, uz više sunca, ali i buru koja bi mogla uzrokovati probleme osjetljivim osobama.