Mirovni trening za mlade sa područja Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bužima

Centar za izgradnju mira iz Sanskog Mosta već 14 godina bavi se jačanjem međureligijskog dijaloga, izgradnjom mira i mirovnim dijalogom, edukacijom vjerskih lidera, mladih i mnogim drugim aktivnostima sa mirovnim predznakom. U sklopu projekta „Izgradnja lokalnih kapaciteta za mir u Krajini“ organizuju Mirovni trening za mlade sa područja Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bužima. Projekat se provodi u okviru BHRI programa.

Ko se može prijaviti?

Punoljetne mlade osobe (18-30 godina) zainteresirane i otvorene za sticanje novih saznanja, iskustava, prijateljstava u cilju izgradnje mira sa područja Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bužima.

Ciljevi i sadržaj

Učesnici će prisustvovati  transformativnom sedmodnevnom mirovnom treningu, gdje će ih fasilitatori voditi kroz osnove mirovnog dijaloga, diskusije o identitetu i trajnim posljedicama povijesnog nasilja. Mnoge od aktivnosti povezat će učesnike kao tim te ih učiti da praktikuju principe i metode mira.

Vrijeme i mjesto

Mirovni trening održat će se od 14. do 20. juna na CIM-ovoj „Bašči mogućnosti“ (Peace farm) u Sanskom Mostu. Učesnici će biti smješteni u prirodnom okruženju, u adekvatnim šatorima predviđenima za ovakve aktivnosti. Troškove prevoza, hrane i smještaja pokriva organizator.

Prijaviti se možete tako što ćete vašu popunjenu prijavu poslati na sljedeći mail selma.mezetovic@unvocim.net.

Prijavni obrazac preuzmite OVDJE.

Odabrani kandidati bit će pravovremeno obaviješteni o rezultatima selekcije.