Mještani Gate protiv izolatorija u banjskom lječilištu

Gata
- S tvrdnjom mještana da Lječilište Gata, gdje je smješten izolatorij, nije tehnički i kadrovski opremljeno, ne slažu se uposlenici ove ustanove te resornog ministarstva

GATA, 23. aprila - Mještani MZ Gata izrazili su nezadovoljstvo odlukom Kantonalnog kriznog štaba, da izolatorij za pozitivne ili za osobe za koje se sumnja da su pozitivne na COVID-19, a koje su boravile u karanteni u cazinskoj Medresi, budu smještene u Medicinsko -rehabilitacioni centar "Gata".

Tvrde da ustanova nije tehnički i kadrovski opremljena sa potrebnim sredstvima zaštite. S ovom tvrdnjom se ne slažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Mi smo u potpunosti opremljeni, imamo sve, od prvog dana imamo sve što je potrebno da se zaštiti naše osoblje i medicinski radnici i nemedicinski radnici. Bili smo u kontaktu sa predsjednikom mjesne zajednice, objašnjeno mu je sve i bio je u ustanovi i vidio je sve kako to funkcioniše i tad na tom sastanku nije bilo nikakvih primjedbi", rekla je u svojoj izjavi za RTV USK-a direktorica Centra "Gata" Aida Ibrahimpašić.

Da nema mjesta za paniku mještana tvrde i u Ministarstvu zdravstva USK-a, ističući da na banjsko liječenje već nekoliko sedmica ne dolaze pacijenti, te da će ovdje biti smješteni pacijenti sa lakšom kliničkom slikom COVID-a 19.