Mladen Ivanić: Bez EU nema ekonomskog razvoja ni stabilnosti u BiH

Home

Mladen Ivanić: Bez EU nema ekonomskog razvoja ni stabilnosti u BiH


"Izolovani ćemo se baviti sami sobom, a ako se bavimo sami sobom imaćemo tri koncepcije, tri vizije BiH i vječito ćemo se baviti istim temama, a nećemo se pomaći naprijed", rekao je Ivanić na Filozofskom fakultetu na Palama, gdje je studentima održao predavanje o temi "Političke prilike u BiH i regionu - evropske integracije i ekonomske perspektive".

Govoreći o političkoj situaciji u BiH i regionu, predsjedavajući Predsjedništva BiH ističe da je evidentno da postoje tenzije u regionu i da odnosni nisu baš najbolji.

"Postoje tenzije između Zagreba i Beograda, Zagreba i Sarajeva, Sarajeva i Beograda, a čim postoje tenzije unutrašnje prilike u BiH nisu dobre", rekao je Ivanić.

Kada je riječ o unutrašnjoj političkoj situaciji u BiH, on je dodao da je ona manje-više onakva kakva je bila.

"To znači da koalicije nikada nisu stabilne, čvrste, sve je od slučaja do slučaja, od teme do teme", rekao je Ivanić i ocijenio da je sve jako narušeno paralelizmima koji su se desili povodom zahtjeva Međunarodnom sudu pravde u Hagu za reviziju presude protiv Srbije.

On je napomenuo da se rado odazvao pozivu da gostuje na Filozofskom fakultetu, istakavši da mu je, kao profesoru, uvijek zadovoljstvo razgovarati sa studentima, kojima ima šta da kaže i od kojih se ima šta čuti.

"Na neki način sebe smatram i osnivačem ovog univerziteta, jer sam u ratu ovdje držao predavanja", istakao je Ivanić.
 
 
(Izvor: Klix.ba)
Tagovi
Objavio: Tue, 11/04/2017 - 18:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top