Mladi Cazina pokazuju veliku kreativnost - potrebna puno veća podrška Grada, USK i države za njihove projekte

asd
Nekoliko je mladih osoba dobilo podršku za pokretanje vlastitog biznisa u našem gradu, primarno iz sredstava Fondacije Mozaik iz Sarajeva, koja je podržana iz medjunarodnih fondova.

Jedna od njih je "Sigma agency" za koju se nadamo će uskoro postati brend koji će biti prepoznatljiv i van granica našeg grada.

Mladi iz naselja Stijena, kroz program Omladinske banke, su svoje slobodno vrijeme iskoristili da bi uredili kabinete u svojoj školi te ih dodatno opremili. 

Mladi sa područja mjesne zajednice Liskovac su putem istog programa, koji je podržan sredstvima Fondacije Mozaik, uredili prostor u sklopu škole te postavili elemente za dječiju igraonicu koja će biti na raspolaganju za svu djecu. 

Ovih nekoliko projekata pokazuju koliko bi bilo važna veća podrška mladima sa svih nivoa, od Grada Cazina, Vlade USK, Vlade FBiH i Vijeća ministara BiH za njihove projekte. 

Nažalost, višestruko se više sredstava za reprezentacije hrane i pića po kabinetima gradonačelnika i premijera raznih vlada troši godišnje, nego na podršku projektima mladima i njihovom zadržavanju u BiH. 

Nadamo se da će se takav odnos i politika prema mladima ubrzo promijeniti.