Mladi i perspektivni košarkaš iz Bosanske Krupe Eman Šertović u posjeti kod načelnika Armina Halitovića

Home

Mladi i perspektivni košarkaš iz Bosanske Krupe Eman Šertović u posjeti kod načelnika Armina Halitovića


Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović upriličio je danas prijem u prostorijama Općine za uspješnog i perspektivnog mladog bosanskokrupskog košarkaša Emana Šertovića.

Eman Šertović, dokaz je da uspjeh ne dolazi slučajno, što se moglo zaključiti iz činjenica o kojima se pričalo tijekom razgovora. Eman je upješnu košarkašku karijeru i sportsku priču započeo kao dječak u lokalnom klubu KK „Bratstvo“, nakon čega odlazi u Sarajevo gdje počinje igrati za KK „Koš“.

U sarajevskom klubu kontinuiranim radom i napornim treninzima postaje jedan od ključnih igrača tima, što rezultira i pozivom u kadetsku reprezentaciju, na čijem se užem spisku našao dva puta, ali iz nepoznatih razloga nije uvršten među 12 igrača.

Prekretnica u Emanovoj karijeri postaje sezona 2016/2017 kada odlazi u Ameriku, te postaje igrač Reinne Sence Academy, a nakon toga i BTI College Prep za koji igra i ljetnu ligu. Karijeru nastavlja u Bella Vista College Prep School iz Arizone čiju je ponudu rado prihvatio.

U akademskoj sezoni 2016./2017. oborio je rekord Kalifornije po broju koševa, sa 49 na 52.

Na prijemu pored načelnika Općine, prisustvovali su i predsjednik kluba iz kojeg je Eman potekao KK „Bratstvo“ Ervin Šahinović, predsjenik Sportskog saveza Općine Tarik Halkić, te Emanov otac Jasenko Šertović.

eman

Eman ne krije ambiciju da zaigra za košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, što bi bio vrhunac ove lijepe sportske priče, pune odricanja, truda i zalaganja.

Načelnik Halitović je naglasio da posebnu pažnju trebaju imati ovakve sportske priče koje se ne dešavaju brzo i slučajno, nego kontinuiranim radom i motivacijom.

„Eman treba da bude primjer i drugim mladim ljudima kako se svojim radom i trudom i iz male sredine kao što je naša, mogu ostvariti zavidni rezultati,“ zaključuje načelnik.

eman

 

(Izvor: Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa)

Topic
Objavio: Čet, 17/08/2017 - 13:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top