fbpx Mladi iz Bosanske Krupe uljepšali bajramske praznike siromašnima

Mladi iz Bosanske Krupe uljepšali bajramske praznike siromašnima

Home

Mladi iz Bosanske Krupe uljepšali bajramske praznike siromašnima


Udruženje mladih „Conventus“ i Udruženje “Krupljani.BA” iz Bosanske Krupe već nekoliko godina zaredom organizuje humanitarnu akciju „Bajram za sve“ u kojoj su volonteri udruženja volontirali tri dana te prikupili i podijeli namirnice siromašnim sugrađanima.

Dan prije Bajrama namirnice prikupljene tokom višednevne akcije spakovane su dijeljene siromašnima na području općine Bosanska Krupa.

I ove godine, kao i svih prethodnih, kako su kazali organizatori, Krupljani su pokazali da imaju veliko srce pa su nesebično pomogli drugima, odaziv je bio iznad svih očekivanja pa je prikupljena velika količina namirnica. Sve namirnice su spakovane u preko 130 paketa paketa koji su podijeljeni dan prije Ramazanskog bajrama.

Pomoći onima kojima je to najpotrebnije i uljepšati bajramske praznike najugorženijoj kategoriji stanovništva je zaista najljepši bajramski poklon. Trebamo biti zahvalni na svemu što imamo jer sve veći je broj ljudi koji nemaju najosnovnije uslove za život, a ova naša gesta je samo mali pokazatelj da nisu zaboravljeni od svojih sugrađana.

 

 

(Izvor: Krupljani.ba)

Topic
Objavio: Ned, 25/06/2017 - 09:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top