Mladi Ključani danas odlaze na prestižno takmičenje u Tursku

Članovi kulturno-umjetničkog društva "Naša mladost" iz Ključa danas odlaze na prestižno takmičenje folklornih sekcija koje će se održati u Bursi, Turska.

Riječ je o Međunarodnom festivalu kulture i stvaralaštva koje  počinje 14. jula i traje do 22. Na festivalu učestvovat će veliki broj ansambala iz nekoliko zemalja Evrope.

U završnom programu festivala održat će se i takmičenje na kojem će sve plesne skupine na najbolji mogući način predstaviti tradicionalne igre, nošnju i muziku zemlje iz koje dolaze. 

"Nakon 13 godina postojanja KUD-a "Naša mladost" po prvi put idemo na tako značajan festival u Tursku. Predstavit ćemo se sa 3 koreografije, a putuje 32 člana. U Turskoj ćemo boraviti 7 dana i nadamo se da ćemo dostojno predstaviti nas naš grad i našu domovinu", kazao je za naš portal predsjednik KUD-a, Alen Šehić.

Prije takmičarskog dijela, ovi mladi ljudi, svoj grad Ključ će predstavit video prezentacijom na kojoj će biti prikazane sve ljepote i njegove kulturno-historijske znamenitosti, što ima za cilj da svi učesnici upoznaju različite kulture i načine života iz svih krajeva svijeta.

Ključani će u okviru posjete boraviti u Bursi, a nakon toga posjetit će i Istanbul.

Želimo im mnogo sreće.