Home

Mliječna industrija uzvraća udarac: Stiže nam gazirano mlijeko!

26 Sep

Mliječna industrija uzvraća udarac: Stiže nam gazirano mlijeko!

Posljednjih godina mlijeko je na "crnoj listi" onih koji vode računa o ishrani. Prvo je bilo "problem" punomasno mlijeko, pa smo dobili obrano, sa manje mliječne masti, pa... još obranije. Sve dok nije postalo kao vodica u kojoj je razmućeno malo bijele tempere. 

Naravno, sve to "zdravlja radi". 

Onda više ni to nije bilo dovoljno, pa su u modu ušla sva moguća (i nemoguća) mlijeka: sojino, bademovo, kokosovo i tako redom. Jer, odjednom je kravlje mlijeko postalo "nezdravo".

Ali, kako prenosi Mondo, izgleda da mliječna industrija planira da "uzvrati udarac" - kako vratiti mlijeko u modu? Ponudite ljudima nešto krajnje neočekivano. Gazirano mlijeko, na primjer.

Naime, proizvođač mlijeka Aria najavljuje planove o puštanju u prodaju gaziranog voćno-mliječnog pića, za početak na britanskom tržištu i u Singapuru.

Glavna ciljna grupa su tinejdžeri, boja će biti ružičasta, a dobijaće se miješanjem mlijeka sa voćem, da bi napitak na kraju bio i gaziran.

Gazirano mlijeko je kreacija njemačkog biohemičara Svena Tormalena i Matta Walkera, koji je ranije radio u Heinzu, a oni ovo mlijeko opisuju kao vrstu surutke bez masnoće. Piće bi trebalo da bude zgodno i za koktele.

Ako sve bude išlo po planu, u kompaniji Aria se nadaju da će ovo piće probuditi interesovanje mladih za mlijeko, što bi trebalo da poveća prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda do 2020. godine.

 

(Izvor: Oslobodjenje.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top