Monstrumi: Popili kafu, pa zaklali staricu!

Home

Monstrumi: Popili kafu, pa zaklali staricu!


Nepoznati provalnici opljačkali su i ubili deviznu penzionerku Hristinu Ilić (81) u njenoj kući u selu Porodin kod Žabara.

Pretpostavlja se da se zločin dogodio u subotu, a tijelo nesretne žene pronašli su unuk Dušan i sin Momčilo u nedjelju oko 18 sati. Žrtva je bila u lokvi krvi, vezanih ruku, a preko usta je imala zalijepljen selotejp.  Prema nezvaničnim saznanjima, ubice su iz kuće odnijele dvije-tri hiljade eura, nisku dukata različite veličine i nakit. Sa sobom su ponijeli i snimke s kamera postavljenih na kući starice.

- "Tijelo je pronađeno u kupatilu u lokvi krvi. Ženi su bile vezane ruke, a usta oblijepljena selotejpom. Po brojnim povredama koje su se mogle vidjeti na tijelu jasno je da su je mučili ubadajući je nožem kako bi otkrila gdje krije novac i druge dragocjenosti. Ubijena je s nekoliko uboda nožem u vrat u predsoblju, a potom je njeno tijelo odvučeno u kupatilo, u drugom dijelu kuće, gdje je i pronađeno "- rekao je za Kurir dobro obaviješten izvor.

On dodaje da su u kući pronađene dvije šoljice kafe i pepeo od cigareta.

- "Sumnjamo da su bila dvojica zločinaca i da su oni pili tu kafu. Moguće je i da je bio jedan ubica, ali da ga je starica poznavala, pa je možda s njim pila kafu ne znajući šta joj se sprema. Pored toga, bilo je i razbacanih papira od čokolade i pepela od cigareta na stepeništu" - navodi naš sagovornik. 

 

(Izvor: Avaz.ba)
 

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 04/10/2017 - 18:45

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top