18 May

Monstrumu iz Breze koji je ubio svoju kćerku 14 godina zatvora

Adis Bećirspahić (28) iz Breze je jučer pred Kantonalnim sudom u Zenici prvostepenom presudom osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva desetomjesečne bebe koje se dogodilo u decembru prošle godine.

On je pred sudom ranije priznao da je počinio zločin, a prema navodima optužnice, on je desetomjesečnu kćerku Nejru pretukao nasmrt dok je njegova nevjenčana supruga Nejla Botić (18) bila na radnom mjestu.

Kako se navodi u optužnici, sve je počelo nakon što je beba počela plakati. Izrevoltiran i ljut zbog sumnje da ga njegova nevjenčana supruga vara, te da čuva dijete za koje je sumnjao da je njegovo počeo ga je tući.

Kako se navodi u optužnici, usljed povreda u predjelu glave, kao posljedica pritiska na vitalno važne moždane centre, do kojeg je došlo zbog krvarenja unutar lobanje, nastupila je smrt.

Nakon što je Adis ubio dijete, otišao je u ugostiteljski gdje je Nejla radila. Sjedio je tu neko vrijeme i pio kafu, a kada ga je supruga pitala gdje joj je dijete, Adis joj je rekao da djeteta više nema.

Izbezumljena majka zajedno sa Adisom otišla je do kuće i tamo pronašla umotano beživotno tijelo svoje djevojčice. Oboje su tada Najru odveli u Dom zdravlja. Međutim, bilo je prekasno.

 

(Izvor:fokus.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top