Monstrumu iz Breze koji je ubio svoju kćerku 14 godina zatvora

Home

Monstrumu iz Breze koji je ubio svoju kćerku 14 godina zatvora


Adis Bećirspahić (28) iz Breze je jučer pred Kantonalnim sudom u Zenici prvostepenom presudom osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva desetomjesečne bebe koje se dogodilo u decembru prošle godine.

On je pred sudom ranije priznao da je počinio zločin, a prema navodima optužnice, on je desetomjesečnu kćerku Nejru pretukao nasmrt dok je njegova nevjenčana supruga Nejla Botić (18) bila na radnom mjestu.

Kako se navodi u optužnici, sve je počelo nakon što je beba počela plakati. Izrevoltiran i ljut zbog sumnje da ga njegova nevjenčana supruga vara, te da čuva dijete za koje je sumnjao da je njegovo počeo ga je tući.

Kako se navodi u optužnici, usljed povreda u predjelu glave, kao posljedica pritiska na vitalno važne moždane centre, do kojeg je došlo zbog krvarenja unutar lobanje, nastupila je smrt.

Nakon što je Adis ubio dijete, otišao je u ugostiteljski gdje je Nejla radila. Sjedio je tu neko vrijeme i pio kafu, a kada ga je supruga pitala gdje joj je dijete, Adis joj je rekao da djeteta više nema.

Izbezumljena majka zajedno sa Adisom otišla je do kuće i tamo pronašla umotano beživotno tijelo svoje djevojčice. Oboje su tada Najru odveli u Dom zdravlja. Međutim, bilo je prekasno.

 

(Izvor:fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Čet, 18/05/2017 - 12:44

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top