Mostar bi mogao dobiti spomenik za sve civilne žrtve rata

m
Ponudili pomoć kroz različite projekte koji se tiču transparentnosti, digitalizacije i informatizacije Gradske uprave

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić primili su u Gradskoj vijećnici ambasadoricu OSCE-a Ketlin Kavalek (Kathlen Kavalec) i šefa Ureda OSCE-a u Mostaru Ioanisa Piliourisa (Ioannis Piliouris).

čekivanja građana

Ambasadorica Kavalek čestitala je gradonačelniku Kordiću i predsjedniku Gradskog vijeća Mariću na izboru na čelne funkcije te istaknula važnost provedbe lokalnih izbora u Mostaru. Naglasila je kako se Misija OSCE-a u BiH, zajedno s ostalim predstavnicima međunarodne zajednice u BiH, zalagala za njihovo održavanje i učestvovala u njihovoj provedbi.

Učesnici sastanka složili su se kako su velika očekivanja građana da se procesi i projekti u Mostaru, koji su bili usporeni ili odgođeni, sada ubrzaju, jer Mostar konačno, uz gradonačelnika, sada ima i Gradsko vijeće te da su spremni svi zajedno raditi kako bi se što prije ostvario konkretan rezultat, ali i nadoknadili zaostaci.

Obnova škole

Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o projektu završetka obnove Muzičke škole, a istaknuo je da postoji spremnost da se zgrada obnovi kako bi se osigurali kvalitetni uvjeti za muzičko obrazovanje.

U razgovoru s gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog vijeća ponudili su svoju pomoć kroz različite projekte koji se tiču transparentnosti, digitalizacije i informatizacije Gradske uprave i Gradskog vijeća Mostara.

Također, jedna od tema sastanka bila je mogućnost izgradnje spomenika za sve civilne žrtve proteklog rata.