MOSTAR: Konferencija o pravima djeteta povodom Dana ljudskih prava

Home

MOSTAR: Konferencija o pravima djeteta povodom Dana ljudskih prava


U povodu 10. prosinca, Međunarodnog dana ljudskih prava, Institucija ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine u suradnji sa "Save the Children Norway" 08. i 09. prosinca u Mostaru organizira konferenciju pod nazivom "Direktna primjena Konvencije o pravu djeteta - obveza ili mogućnost".

Cilj organiziranja ove konferencije je da se kreira prostor za razmjenu iskustava studija, tužitelja, stručnjaka iz oblasti ljudskih prava, predstavnika vladinih institucija koje se bave pitanjem prava djece, predstavnika nevladinih organizacija, a na temu primjene Konvencije o pravu djeteta u Bosni i Hercegovini kao međunarodnom mehanizmu.

Na ovaj način bit će stvorena mogućnost utvrđivanja minimuma principa jednakog postupanja svih nadležnih organa, s obzirom da u praksi postoje različite interpretacije vezano za direktnu primjenu Konvencije, priopćeno je iz Institucije ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine

Konferencija za novinare u povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava održat će se u četvrtak, s početkom u 13 sati, u hotelu "Bristol".

BLJESAK.INFO

Objavio: Wed, 07/12/2011 - 12:33

Facebook komentari

Back to top