Home

Mourinho javno 'prozvao' petoricu svojih fudbalera

06 Apr

Mourinho javno 'prozvao' petoricu svojih fudbalera

Manchester United se nalazi u seriji od 20 ligaških utakmica bez poraza, ali to je Crvenim đavolima dovoljno tek za šesto mjesto na tabeli Premier lige.

United ima ozbiljnih problema sa efikasnošću jer je u ovoj sezoni Premier lige postigao samo 43 gola, što je ubjedljivo najmanje od prvih sedam ekipa u ligi.

Poređenja radi, Bournemouth, koji je 13. na tabeli, je postigao jedan gol više od Crvenih đavola.

O tom problemu je u posljednjoj izjavi za medije govorio i menadžer kluba sa Old Trafforda Jose Mourinho, koji je otvoreno 'prozvao' petoricu svojih fudbalera koje je kritikovao da bi morali češće postizati golove s obzirom na pozicije na kojim igraju.

"Dvadeset utakmica bez poraza u nizu je fantastičan rezultat i odmah bi to potpisao za narednu sezonu. Takvo nešto je teško napraviti u teškoj i izjednačenoj ligi kakva je Premier liga. Međutim, uprkos tome smo morali postići više. Nedostaje nam pobjeda", rekao je Mourinho, te potom nastavio:

"Nemamo prave rezultate jer ne postižemo dovoljno golova. To je vrlo jednostavno. Koliko su golova ove sezone postigli Rashford, Lingard, Mkhitaryan, Herrera i Pogba? Nedovoljno. A, svi igraju blizu protivničkom golu".

Od nabrojanih fudbalera, najbolji strijelac Uniteda u Premier ligi je Pogba, koji je postigao samo četiri gola na 26 utakmica. Rashford i Mkhitaryan su postigli po tri, Lingard jedan, a Herrera nijedan gol.

 

(Izvor: SportSport.ba)

 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top