Može se, neće se: Sebastian Kurz održao lekciju balkanskim političarima

Hrvatski državljanin Nikola Grubišić u petak navečer je putovao avionom niskotarifne kompanije Eurowings, na letu od Barcelone do Beča.

Na svom Facebook profilu opisao je neobičan događaj s putovanja.

"I tako sjednem ja sinoć na let iz Barcelone za Beč, putujem niskotarifnom kompaniom(Eurowings), kad ulazi neka poznata faca - vidim klinci se slikaju s njim, odrasli ga pozdravljaju, pitam stjuardesu tko je, kaze austrijski kancelar Sebastian Kurz… Dakle, austrijski kancelar je uredno čekao sa svim ostalim putnicima niskotarifni let koji je kasnio sva sata, sjeo u ekonomsku klasu, bez delegacije, osiguranja i ostalih pi****ija bez kojih naši politicari ne mogu niti do WC-a…", napisao je on.

Još više se začudio po dolasku u Beč.

"Kad smo sletjeli u Beč mislio sam si da će ga barem tamo dočekati osiguranje. Međutim čovjek izađe kao svi ostali putnici, sam pokupi svoju prtljagu i napusti aerodrom sam samcat…", piše Grubišić koji je povukao paralelu s političarima u svojoj zemlji, aktuelnu i u ostalim zemljama regije.

"I onda povuci paralelu s našim političarima koji su si umislili da su Bogovi, svi odreda Sanaderi, Vidoševići, Milanovići, Kolinde, Plenkovići i drugi… da im čovjek **** ***** svima od reda…".

Podsjetimo, članica Kurzove vlade, ministrica vanjskih poslova Karin Kneissl na prvo putovanju tokom svog mandata, u januaru, otišla je vozom u Slovačku, po cijeni od 10 eura!