Munira Subašić o najavi veličanja zločinaca: Ovo je pokušaj da se Bošnjaci istjeraju iz Srebrenice!

Home

Munira Subašić o najavi veličanja zločinaca: Ovo je pokušaj da se Bošnjaci istjeraju iz Srebrenice!


Nakon najave da će se od 6. do 12. jula u Srebrenici održati manifestacija “Petrovdanski dani″ koja očito ima za cilj negiranje genocida nad Bošnjacima, u izjavi za INS reagirala je Munira Subašić, predsjdnica Udruženja Pokret "Majke enklava Srebrenica i Žepa".

Tako će se na manifesaciji koju finansira vlast Srebrenice moći vidjeti sadržaji poput onog «Srebrenica – Laži podvala srpskom narodu», film o ruskim dobrovoljcima, veličanje Ratka Mladića…

 

najava

- Ništa nas ne iznenađuje, aktuelni načelnik Mladen Grujičić je i dobio izbore šovinizmom i obmanama svog naroda. Ovo sam od njega i očekivala. Veličati zločince, davati prostor da se u Srebrenici veličaju Radovan Kradažić, Ratko Mladić, da se govori o ruskim dobrovoljcima, mislim da dovoljno govori. Ove je prešlo svaku mjeru, pa i mjeru ljudskosti. Svi očekuju pomirenje i povjerenje, a šta reći nakon ovog?! Ovo je tek pokušaj da se i preostali Bošnjaci isele iz Srebrenice, da nas istjeraju i umanje odgovornost za genocid. Namjerno ovo rade! No, neće uspjeti. U majkama Srebrenice postoji inat i mi ćemo tamo opstati – kazala je za INS Subašić, najavljujući danas i zvaničnu reakciju udruženja na čijem je čelu,

Najavila je da će ponovo animirati majke Srebrenice da se prijavljuju na prijeratne adrese, kao vid otpora jasnim nastojanjima politke čiji je eksponent aktuelni načelnik.

Nadalje, poručila je da sada očekuje reakciju od svih koji su podržali ovakvog čovjeka na čelu Srebrenice, počevši od OSCE-a i Ambasade SAD, do nekih bošnjačkih predstavnika.

- On kao da je sin Miorada Dodika... Očekujemo reakciju našeg naroda, onih koji su mu dali podršku. Mislim da je ovo mnogima otvorilo oči. Oni ovim ne mogu umanjiti odgovornost za ono što je urađeno jula 1995. godine, uvijek će nas nositi na duši – poručila je Subašić.

Također, bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković je prokomentirao skandaloznu manifestaciju “Petrovdanski dani 2017″.

- Podsjećam da će se ove godine, ono što sam ja strogo zabranjivao, nažalost i desiti. Sa računa Opštine Srebrenica i to zvanično biće plaćena Ljiljana Bulatović da veliča Ratka Mladića baš na mjestu zločina ovdje u Srebrenici – naveo je Duraković.

 

(Izvor: INS.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 05/07/2017 - 15:01

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top