MUP KS nabavlja radare za mjerenje brzine i nove automobile za 219.000 KM

Policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović prije nekoliko dana je potpisao odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku radarskih uređaja za mjerenje brzine vozila.

Posao je dobila firma MIBO Komunikacije iz Sarajeva, a ukupna vrijednost ponude s PDV-om iznosi 144.957,15 KM.

Komisija za javnu nabavku stalnih sredstava i materijala za javni red i mir, vojnog materijala i uniforme za policijske službenike Uprave policije MUP-a KS, imenovana rješenjem od 12. aprila ove godine je shodno rezultatima vrednovanja i rang listi prihvatljivih ponuda dala preporuku za donošenje gore navedene odluke.
 



Ponuda firme MIBO Komunikacije d.o.o. iz Sarajeva je ocijenjena kao prihvatljiva, te je Komisija dala preporuku da se dodijeli Ugovor.

Službenici sarajevske policije uskoro će se voziti i u novim automobila s obzirom da je donesena odluka i o izboru ponuđača za nabavku službenih motornih vozila za potrebe MUP-a KS. Odluku je jučer potpisao ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić.

Tako će se u vozni park policije uparkirati automobili na osnovu Odluke o dodjeli dva ugovora ponuđaču Blok d.o.o. iz Sarajeva.
 



Za LOT 4 je donesena odluka o prihvatanju ponude ukupne vrijednosti 42.541 KM bez PDV-a (49.771 KM s PDV-om), dok je za LOT 5 prihvaćena ponuda u ukupnoj vrijednosti od 20.774 KM bez PDV-a (24.304 KM sa PDV-om)