MUP KS o ubistvu u Sarajevu: Još uvijek traje intenzivna potraga za ubicom

ubistvo
Ubistvo koje se desilo jutros u Sarajevu, tačnije u Studentskom domu Nedžarići, potreslo je bh. javnost, a posebno studente koji su tu smješteni.

Podsjećamo, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je u 11.35, u ovoj zgradi, došlo do sukoba nakon čega je jedna osoba ubijena hladnim oružjem. Nezvanično, ubica je jedan od zaposlenika Sead Tahirović, dok žrtva, također zaposlenik, ima inicijale A.Š.

"Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) danas u 11. 35 sati je prijavljeno ubistvo u Studentskim domovima Nedžarići, nakon čega je upućeno više policijskih patrola kao i radnici Hitne medicinske pomoći koji su mogli konstatovali samo smrt, kao i to da je smrt nastupila nasilnim putem", kazao je medijima glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Prema njegovim riječima, niko od studenata nije stradao. Radi se o muškarcu inicijala A.Š. rođen 1976. i bio je jedan od rukovodilaca u Studenstkom centru.

"Policiji je poznat identitet muškarca koji se sumnjiči da je počinio ubistvo, i za njim se intenzivno traga. O svemu je upoznata dežurna tužiteljica koja rukovodi uviđajem zajedno s pripadnicima MUP-a KS ", dodao je Hadžiabdić.