MUP USK NEGIRAO: Nije bilo pokušaja silovanja u Bihaću od strane migranta

Mnogi web portali u Krajini juče su objavili informaciju da je migrant u Bihaću upao u kuću i pokušao silovati Bišćanku.

No, danas je MUP USK izišao sa informacijom da se radilo o neovlaštenom upadu u stan migranta u Bihaću, ali nigdje nije ni spomenuto da se radilo o pokušanju silovanja kao što su mnogi objavili.

Pročitajte i kompletan izvještaj:

Dana 13.07.2018. godine, PS Bihać obratio se B.A. rođen 1980. godine, nastanjen u Ul. 502. Viteške brigade u Bihaću, koji je prijavio da je u stanu zatekao lice stranog državljanina- migranta. Na lice mjesta upućena je policijska patrola koji su u razgovoru sa prijaviteljem došli do slijedećih informacija.

Prijavitelj je nakratko napustio stan te ostavio otvorena vrata od stana, što je iskoristio migrant te ušao u unutrašnjost istog. Supruga prijavitelja B.A. rođena 1982.godine koja se nalazila u stanu, primjetila je nepoznato lice i istog počela odgurivati da izađe iz stana. U tom trenutku u stan se vraća prijavitelj koji je uspio lice izvesti ispred zgrade i zadržati ga do dolaska policijskih službenika.

Utvrđeno je da se radi o licu R.Y rođen u Afganistanu, kojeg su preuzeli policijski službenici.

Daljnji rad na dokumnetovanju i utvrđivanju svih činjenica iz prijave, nastavljaju istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PS Bihać.