MUP USK: Održan radni kolegij u vezi predstojećih izbora

Nečelnik Sektora uniformisane policije, glavni inspektor Šero Družić, policijski komesar, i načelnik Sektora za usmjeravanje, koordinaciju i pravne poslove, glavni inspektor Amir Džanić, održali su danas radni kolegij na kojem su prisustvovali komandiri Policijskih stanica koje su u sastavu Uprave policije MUP USK-a.

Na radnom kolegiju izvršena je analiza rada Uprave policije MUP USK-a za prvih osam mjeseci kao i aktivnosti i projekti koji će se realizirati s ciljem unapređenja stanja sigurnosti.

Također, izvršena je i analiza sigurnosne situacije na USK-a u pogledu aktuelne migrantske krize te su naložene mjere i radnje koje će se poduzimati u narednom periodu u cilju očuvanja pozitivnog sigurnosnog okruženja. Jedna od tema današnjeg sastanka su mjere i aktivnosti koja će Uprava policije poduzimati u vezi „Općih izbora 2018“.

Sačinjen je i Okvirni plan po kojem su svi komadiri policijskih stanica, u obavezi izvršti analizu bezbjedonosne situacije te u skaldu sa istom postupati na terenu u vrijeme trajanja predizborne kampanje.

Kako je saopćeno iz MUP-a USK-a, gavni inspektor Družić, posebno je istakao, da u peridu predizborne kampanje, policijski službenici posebno iskažu visok stepen profesionalizma, da se ponašaju u skladu sa važećim propisima, etičkim kodeksom kao i smjernicama za postupanje policijskih službenika u vrijeme održavanja izbora, a kako bi omogućili da predizborna kampanja kao i sam dan izbora proteknu neometano i u demokratskom duhu.