MUP USK prodaje oduzeto oružje, u ponudi 261 komad dugih i kratkih cijevi

oruzje
Ukupna početna cijena za paket je 18,9 hiljada KM.

Kako je saopćeno iz MUP-a, odnosno Vlade USK koja je dala saglasnost, prodaja oružja vrši se putem zatvorenih pisanih ponuda. Oružje je moguće pogledati utorkom i četvrtkom u periodu od devet do 12 sati uz prethodnu najavu.

“Prilikom pregledanja oružja potencijalni kupci dobit će spisak oružja u kojem je naznačena vrsta, marka, kalibar i serijski broj oružja koje je predmet prodaje sa početnom cijenom. Oružje se prodaje po principu viđeno-kupljeno, te se naknadne reklamacije neće uvažavati”, navodi se u javnom pozivu.

Pravo učešća imaju samo pravne osobe registrovane za obavljanje djelatnosti prometa oružja i municije. Svi koji se budu nadmetali za ovo oružje moraju uplatiti depozit u iznosu od 10 posto od početne cijene.

Rok za dostavljanje ponuda je 10. mart do 12 sati, a otvaranje ponuda vrši se isti dan u 12:30 sati. Kriterij za vrednovanje ponuda je najveća ponuđena cijena, a u slučaju iste cijene prednost se daje ponuđaču koji je ranije dostavio ponudu za kupnju oružja po datumu i vremenu prijemnog štambilja pisarnice Ministarstva.