Pripadnici MUP-a USK uhapsili migranta u alkoholiziranom stanju, a za kojeg je prije pet mjeseci izdano rješenje o protjerivanju!

Submitted by Senahid B. on Tue, 04/12/2018 - 21:42
Foto: Migranti
Sinoć oko 23,30 sati obavještena je Policijaka stanica Bihać od strane građana, da na dječijem igralištu nalazi više lica koja konzumiraju alkohol te uznemiravaju stanare.

Policijski službenici izašli su na lice mjesta te zatekli na igralištu lica H.I.rođen 1979. godine, nastanjen u Bihaću, Z.L. rođena 1995.godine, nastanjena u Bihaću i migranta koji kod sebe nije posjedovao nikakve dokumente a isti je izjavio da se zove A.A.I.rođen 1987.godine iz Maroka.

Policijski službenici izvršili su alkotestiranje lica te kod svih utvrdili i prisustvo alkohala u organizmu. Protiv BH državljana bit će uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog narušavanja javnog reda i mira „ Konzumiranje alkohola na javnom mjestu“ u skladu sa Općinskom odlukom o javnom redu i miru, dok će protiv migranta biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog narušavanja javnog reda i mira „Konzumiranje alkohola na javnom mjestu“.

Izvršenim provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da je dana 17.07.2018. godine migrantu A.A.I. iz Maroka, izdano rješenje o protjerivanju sa teritorija Bosne i Hercegovine o čemu će biti ponovo obavještena Služba za poslove sa strancima Ministarstva Sigurnosti BiH.

Topic