Home

Džanan Musa nakon veličanstvene pobjede u Armeniji poslao poruku selektoru Vujoševiću i navijačima BiH

20 Aug

Džanan Musa nakon veličanstvene pobjede u Armeniji poslao poruku selektoru Vujoševiću i navijačima BiH

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš jučer okončanim pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo bio je Džanan Musa.

Košarkaški “Zmajevi” slavili u Armeniji sa 83:66, a svi igrači su pobjedu posvetili selektoru Duletu Vujoševiću, koji je zbog zdravstvenih razloga napustio naš tim nakon pobjede u Slovačkoj.

Dragulj bh. Basketa, Džanan Musa, ponovo je briljirao u Jerevanu, okončavši meč sa 21 ubačenim poenom.Korak po korak

Nakon završetka susreta za Avaz.ba, Musa je dao ekskluzivni intervju u kojem se još jednom osvrnuo na uspjeh našeg tima, selektora Vujoševića, ali i na budućnost ovog tima, koji je lišen usluga Jusufa Nurkića i Mirze Teletovića, uspio proći pretkvalifikacije.

Džanane, Bosna i Hercegovina nastavlja put u kvalifikacijama, kakav je osjećaj ponovo obradovati naciju velikim uspjehom?

- Odlučan. Već je nekako postalo rutina. Ali napominjali smo da idemo korak po korak. Bit će tu i padova, ali i radosti. Zaslužujemo bezrezervnu podršku u oba slučaja, kaže Musa za Avaz.ba.

Sinoć ste poslali poruku selektoru Duletu Vujoševiću, s kojom ste još jednom osvojili srca navijača. Samo veliki igrači i ljudi mogu se u tim trenucima sjetiti bitnih osoba.

- On je u meni probudio sve ljudsko. Zaslužuje poštovanje. Sve vrijeme su mi njegovi savjeti i vjera u mene i tim bili u glavi.

 

Veliko mu hvala

Šta biste još poručili selektoru Vujoševiću?

- Da ima ogromnu podršku i da u svojoj borbi nije sam. Uz njega stoje njegovi momci. Veliko mu hvala za mjesec mukotrpnog rada.

Komentar utakmice protiv Armenije, sada kada su se slegle emocije. Šta je presudno bilo?

- Odbrana. Svi su bili na nivou. U početku nismo imali skok. Ali kad je “on” došao, stvari su se posložile.

Čestitam momcima na borbenosti. Izgleda da treba da se nađemo u teškoj situaciji da bismo pokazali pravi lice?

- Ma, ne… Jednostavno smo dobili vrhunskog stručnjaka na klupi. To je jedini razlog ovog rezultata. Imati trenera koji vas tjera da probate još jednom.

bih

Koliko ove utakmice znače našem timu, s obzirom na to da imamo najmlađu ekipu u Evropi, vjerovatno i u svijetu?

- Sada se treba vratiti u realnost. Vidjet ćemo kako će teći naredni period. Sigurno da sam ja kao pojedinac, spreman preuzeti ulogu koju mi je selektor dao. I tu sam u službi ovog tima.

 

Porodični odmor

Džanan, poslije dolaska sutra u Sarajevu, da li će biti vremena za odmor?

- Samo do petka. Na porodičnom sam odmoru i priključujem se klubu (Cedevita, op. a.) na pripremama. Jedva čekam da se pridružim momcima.

Koju biste poruku navijačima uputili?

- Budite uz nacionalne timove svoje zemlje. Čuvajte Bosnu i Hercegovinu. Trebamo slati lijepu sliku o našoj domovini u svijet. Hvala Vam na podršci.

 

"Trica" s parkinga

Musa je briljirao protiv Armenije. U Skenderiji im je ubacio 28 poena, sinoć 21. U narednom vidu smo izdvojili sve Musine poene, od kojih ih svakako izdvaja "trica" s početka susreta, kada je Musa "s parkinga" rešetao koš domaćina, uz faul. Uostalom, pogledajte sve Musine koševe iz Jerevana:(Izvor: Avaz)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top