Muškarac iz Sarajeva u tuči izboden nožem

Edin K. zadobio povrede opasne po život, a sarajevski policajci uhapsili osumnjičenog Jasmina Herceglića

Sarajevski policajaci uhapsili su Jasmina Herceglića (38) zbog sumnje da je nožem nanio povrede opasne po život Edinu K. (49) iz Sarajeva. Osumnjičeni bi danas trebao biti predat Tužilaštvu KS-a na dalje postupanje, a na teret mu se stavlja krivično djelo pokušaj ubistva.

Povrijeđeni Edin K. je nakon ukazane prve pomoći prebačen na Torokalnu hirurgiju, a njegovo zdravstveno stanje je teško.

U biltenu MUP-a KS-a navodi se da ih je zaštitar iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u petak oko 16.30 sati obavijestio je na KCUS dovezen muškarac sa teškom povredom grudnog koša koja je nanesena upotrebom noža.

- Postupajući po prijavi, na lice mjesta izašli su policijski službenici Druge PU koji su utvrdili da je povrijeđeni K. E., rođen 1970. godine. Poduzimajući potrebne radnje policijski službenici došli su do saznanja da je u ulici Sutjeska, općina Centar, H. J., rođen 1981., upotrebom noža nanio povredu K. E., navodi se, između ostalog, u policijskom biltenu.

Njih dvojica su, saznajemo, imali ranijih nesuglasica zbog čega su se u petak u poslijepodnevnim satima prvo posvađali, a potom i potukli. Tokom tuče Herceglić je izvadio nož kojim je Edina K. ubo u grudni koš.

Osumnjičeni Herceglić, koji je policiji poznat odranije, uhapšen je isti dan u ulici Breka zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Zadržan je u 24-satnom policijskom pritvoru, nakon čega će biti predat Tužilaštvu KS-a, gdje će se nakon ispitivanja odlučiti o daljim mjerama.