Muškarac prijetio vozačicama u Saudijskoj Arabiji

Home

Muškarac prijetio vozačicama u Saudijskoj Arabiji


Jedan saudijski muškarac uhapšen je jer je prijetio ženama vozačima, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje, nakon objavljivanja kraljevskog dekreta kojim se ukida zabrana ženama da voze.

Pojedini u Saudijskoj Arabiji podržali su ukidanje zabrane vožnje ženama, ali kod mnogih je to izazvalo zbunjenost i bijes.

U saopštenju se navodi da je policija uhapsila osumnjičenog u Istočnoj Provinciji i on je proslijeđen tužilaštvu.

"Kunem se Bogom da ću svaku ženu kojoj se pokvari automobil spaliti, kao i njeno vozilo", rekao je muškarac u tradicionalnoj bijeloj odjeći na kratkom video-snimku koji se pojavio na internetu početkom sedmice.

Saudijski mediji javljaju, pozivajući se na portparola policije, da je priveden muškarac star oko 20 godina i da je hapšenje naredio guverner Istočne Provincije.

List Okaz piše da su vlasti naložile ministru unutrašnjih poslova da pripremi zakon protiv maltretiranja u narednih 60 dana. U direktivi se navodi da maltretiranje predstavlja opasnost i u suprotnosti je sa vrijednostima islama.

U Saudijskoj Arabiji seksualno maltretiranje je širok pojam i obuhvata pokušaje muškaraca da se upoznaju sa nepoznatom ženom tražeći od nje broj telefona ili komentarišući njen izgled.

 

(Izvor: Srna)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 29/09/2017 - 15:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top