Muškarac s krvavog snimka iz Splita s 15 godina ubio je mladića zbog WC-a

Sinoć oko 19:45 u Splitu je došlo do pucnjave u kafiću. Muškarac je iz pištolja pucao na 27-godišnjaka i teško ga povrijedio, a mladić je prevezen u KBC Split te nije životno ugrožen.

Kao maloljetnik ubio mladića na Bačvicama

Kao maloljetnik, kuhinjskim nožem je ubio 21-godišnjaka ispred kafića na Bačvicama zbog svađe oko ulaska u WC. Odrobijao je pet godina zatvora.

Sumnja na pokušaj ubistva

Završio je i u četveromjesečnom pritvoru zbog sumnje za pokušaj ubistva Deana Martedića u splitskom kvartu Split 3. Naime, 25. marta 2016. godine neko je Martedića upucao u noge i podlakticu, a na parkingu na kojemu se odvila pucnjava pronađen je M.B.-ov mobitel.

Policiji je priznao da je bio tamo s Martedićem, ali tvrdio je da nije pucao nego da su pucali na njega.

Pušten je iz zatvora zbog nedostatka dokaza, a zbog boravka u pritvoru je tužio državu.

Otmica i premlaćivanje

 

Prošle godine, M.B. je brutalno pretučen, također na Bačvicama. Nepoznati napadači pretukli su ga palicama, strpali u kombi, odvezli ga na drugi kraj grada i izbacili u jednoj garaži.

Pronašli su ga prolaznici u lokvi krvi, polomljenih šaka, prstiju, s povredama glave i krvarenjem u mozgu. Policija još nije otkrila napadače, a M.B. nikad nije otkrio njihova imena.

 

mb-split.jpg

Šetanje s pištoljem

Dva mjeseca nakon premlaćivanja, policija ga je uhapsila kako se Splitom kreće naoružan pištoljem devetkom s metkom u cijevi i punim spremnikom. Pištolj je pronađen tokom rutinske kontrole saobraćaja.

M.B. je bio suvozač, a pištolj skriven ispod sjedišta.

Priveden je na Prekršajni sud, policija je protiv njega zbog pištolja podigla optužni prijedlog. Iako se polomljenim šakama nije mogao normalno služiti, svejedno je nosio pištolj.

Sumnja na ranjavanje

Prije deset mjeseci ranjen je jedan 27-godišnjak na Bačvicama, a policija je osumnjičila M.B.-a. Na ispitivanju u Državnom tužilaštvu M.B. je ustvrdio kako nema veze s događajem. Policija je pretražila i njegov stan, ali pištolj nisu pronašli. Ranjeni mladić nije htio otkriti s kim se tada sukobio.