Ubistvo na Sokbunaru: Muškarac zboden pa preminuo u "Općoj bolnici", supruga uhapšena

Druga Policijska uprava MUP-a KS deset minuta poslije ponoći obaviještena je od Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć KS da je u ulici Dr. Jusufa Tanovića, u općini Centar došlo do povrede osobe oštrim predmetom. 

Na lice mjesta su odmah izašli policijski službenici koji su potvrdili navode iz prijave.

Na mjestu događaja zatečena je ekipa Hitne pomoći Kantona Sarajevo, tokom pružanja pomoći povrijeđenoj osobi S.D. rođen 1961. godine iz Sarajeva, koji je zadobio povredu ubadanjem oštrim predmetom u predjelu lijevog dijela grudnog koša, navodi se u saopćenju MUP-a KS. 

Također, na licu mjesta je zatečena i njegova supruga M. D. rođena 1962. godine iz Sarajeva, koja je policijskim službenicima izjavila da je došlo do verbalnog sukoba sa suprugom, te fizičkog naguravanja usljed kojeg je došlo do nanošenja povreda oštrim predmetom. 

Povrijeđena osoba je prevezena u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje je isti prilikom ukazivanja ljekarske pomoći podlegao od zadobijenih povreda. 

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama, zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i vještakom sudske medicine. Policijski službenici Uprave policije su zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 166. KZ F BiH (ubistvo), uhapsili M.D., koja će nakon kriminalističke obrade, biti predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela.