Muž monstrum tražio da mu preda dijete čim se porodi: Policija i dalje traga za ubicom trudnice u Prištini

trudnica
Policija i dalje traga za Sokolom Halilijem (31) koji je osumnjičen da je ispred klinike za ginekologiju u Prištini ubio svoju suprugu koja je bila u devetom mjesecu trudnoće.

 

Tokom popodneva pronađen je automobil kojim je Halili navodno pobjegao nakon što je ispalio tri hica u suprugu Hamide Magaši (35). Automobil je pronađen u Štimlju.

Halil Halili, otac osumnjičenog za ubistvo trudne supruge, rekao je novinarima da više ne želi da vidi sina.

Uznemiren sam i veoma nervozan. Šteta, šteta, šteta. Imam poruku. Nadam se da se ovakvo zlo nikada više neće desiti. Ne znam šta da radim – priča Halili i kaže da bi više volio da su njegova supruga i on mrtvi.

Navodi da je pokušao da komunicira sa sinom, za kojim policija još traga, ali prema njegovim riječima Sokol nije otvarao telefon niti je odgovarao na poslate poruke. Halili je rekao i da je bio u dobrim odnosima sa snahom, ali je naglasio da je mladi par imao problema i to naročito kad je Hamida zatrudnila.

Hamida Magaši je radila u opštini Uroševac na održavanju higijene. U opštini Uroševac su precizirali da je bila zaposlena u privatnoj kompaniji za održavanje koja je imala ugovor i da je nedavno dala otkaz.

Hamide Magaši (35), podsjetimo, ubijena je u dvorištu klinike za ginekologiju u Prištini. Za jezivo ubistvo žene, koja je bila u devetom mjesecu trudnoće, osumnjičen je njen muž Sokol Halili (31) koji je u srijedu oko 18 sati ispalio tri hica u nju kad je izašla iz ginekološke klinike.

Jedan od svjedoka rekao je da je muž monstrum bio obučen u crno i maskiran kapom.

Bio je obučen u crno i nosio je šešir dok je razgovarao sa Hamidom – rekao je svjedok.

 

MJESECIMA TRPILA ZLOSTAVLJANJE

Sokol i Hamide bili su u braku samo četiri mjeseca nakon čega su se zbog porodičnog nasilja razdvojili. Tridesetpetogodišnja Hamide živjela je u kući svojih roditelja u Lupljanju. Juče je otišla na kliniku u Prištinu na kontrolu pred porođaj koji je bio očekivan sljedeće sedmice.

Halili je inače dobio zabranu prilaska jer je supruzi 10. augusta prijetio u kući njenih roditelja. Ispostavilo se da je osumnjičeni osuđen i novčano kažnjen od suda u Uroševcu zbog nošenja oružja bez dozvole.

Hamida se navodno i pored zlostavljanja dva puta vraćala u kuću svog muža Sokola Halilija.

Jedna pacijentkinja, koja je bila smještena na istom odjeljenju na klinici, navela je da joj je Hamida rekla da od nje traže da dijete, čim se porodi, da svom mužu.

Moram da ga predam porodici moga muža – navodno joj je rekla Hamide.

Te navode je u međuvremenu potvrdila i sestra ubijene trudnice.

Sahrana je zakazana za sutra u Lipljanu.