Na Ahiret preselio Bečirbegović Nermin-Nero

Home

Na Ahiret preselio Bečirbegović Nermin-Nero


Tužnim srcem javljamo da je naš prijatelj i istaknuti član Saveza za bolju budućnost BiH Bečirbegović Nermin - Nero nakon kratke, a teške bolesti preminuo u četvrtak, 07.09.2017. god. u 57-oj godini života u Kantonalnoj bolnici Bihać.

Nermin Bečirbegović – Nero rođen je 24.05.1961. godine u Sanici, gdje je završio osnovnu školu a srednju školu je završio u Republici Sloveniji.

Umladosti se profesionalno bavio muzikom te kroz muzičke nastupe proputovao Evropom, Amerikom, Kanadom i Australijom.

Fakultet političkih nauka završio je u Banja Luci i stekao zvanje diplomiranog politologa.

Magistarski postdiplomski studij završio je na Univerzitetu u Sarajevu, smjer Međunarodni odnosi i diplomatija, te stekao zvanje mr.sc.politologije.

Bio je pripadnik Armije BiH od 1992. godine, gdje je tokom borbenih dejstava teško ranjen 1993. godine.

Jedan je od osnivača SBB BiH na području USK-a, 2010.godine biran je u saziv Glavnog odbora, Kantonalnog i Općinskog odbora. U svom radu davao je poseban doprinos u afirmaciji SBB BiH.

Na izborima 2010. godine izabran je u Skupštinu USK-a gdje je polučio izvanredne rezultate.

U tom mandatnom periodu od strane CCI ocjenjen je kao „top političar“ sa najboljim nastupom, elokvencijom i retorikom.

U daljnjem svom političkom radu postao je član Predsjedništva SBB BiH, gdje je pokazao značajnu aktivnost.

Sredinom ove godine postavljen je na funkciju direktora Kantonalnog Fonda za zbrinjavanje boraca Unsko-sanskog kantona. I ako pod teretom iznenadne bolesti savjesno je obavljao poslove i radne zadatke direktora navedene institucije. Prerana smrt spriječila ga je da u punom kapacitetu pokaže svoju brigu za boračku populaciju kojoj je i sam pripado.

5

Pamtićemo te kao iskrenog i čestitog saradnika i prijatelja našeg Saveza. Neka ti dragi Allah dž.š. podari lijepi Džennet i vječni rahmet.

Komemoracija će se održati u 15:00 sati u kino sali u Sanskom Mostu a dženaza će se klanjati isti dan u 16:30 sati poslije ikindije namaza ispred Hamzibegove džamije u Sanskom Mostu.

Ukop će se izvršiti na mezarju Greda u Sanskom Mostu.

Opčinski odbor SBB-a Sanski Most upućuje saučešće porodici Bečirbegović, te ostaloj rodbini prijateljima, poznanicima, radnim kolegama i komšijama.

 

(Izvor: Press služba OO SBB Sanski Most)

Tagovi
Objavio: Čet, 07/09/2017 - 13:58

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top