Na GP Izačić slobode lišena jedna osoba

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine slobode su lišene tri osobe za kojim su tragali pravosudni i policijskih organi, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo, lišili su slobode N.M. (1984.), državljanku Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da je potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela “oduzimanje djeteta ili maloljetnika“.

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla je letom iz Minhena. Predata je službenicima Odjela sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Popovi lišen je slobode S.S. (1981.) jer ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela “teška krađa“. Službenici JGP-a Bijeljina državljanina Republike Srbije predali su službenicima Sudske policije Bijeljina.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Izačić, lišen je slobode E.V. (1970.). Službenici JGP-a Izačić, prilikom provjera, ustanovili su da bh. državljanina potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnog djela “ugrožavanje sigurnosti“. Predat je službenicima Sudske policije Bihać.