Na graničnim prelazima oduzeta roba u vrijednosti 78.000 KM (FOFO)

Home

Na graničnim prelazima oduzeta roba u vrijednosti 78.000 KM (FOFO)


Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ oduzeli su na graničnim prelazima Rača, Karakaj i Orašje raznu robu ukupne tržišne vrijednosti 78.000 KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Vršeći pojačanu kontrolu, ovlašteni službenici UIO pri Grupi za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Tuzla, otkrili su i pronašli raznu neprijavljenu robu.

oduzeta-roba-uio2

Prilikom kontrole na graničnom prelazu Rača pronašli su neprijavljeno i skriveno 966 komada parfema poznatih svjetskih marki.

U saopštenju se navodi da je u nekoliko odovojenih akcija na graničnim prelazima Krakaj, Orašije i Rača, koristeći doniranu specjalističku opremu za pregled robe, koja je UIO donirala Američka ambasada, dodatno je pronađena neprijavljena razna roba poput sportske opreme, konditorskih proizvoda, laptopa i tekstila. Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 78.000 KM.

oduzeta-roba-uio3

Protiv počinioca biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.
Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

oduzeta-roba-uio

UIO poziva sve građane, kao i sve poreske obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreskim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

 

(Izvor: Fokus)

Objavio: Ned, 17/09/2017 - 11:38

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top