NA IZBORIMA ĆE SE SVE PRELOMITI: 40 hiljada ljudi traži posao u Krajini!

U Unsko-sanskom kantonu posao traže 39.462 nezaposlene osobe, kažu u kantonalnoj Službi za zapošljavanje u Bihaću i ističu kako u posljednje vrijeme sve više građana, jedni u potrazi za bilo kakvim, drugi za bolje plaćenim poslom, napušta Bosnu i Hercegovinu i odjavljuje se s evidencije nezaposlenih.

Tako se u prvih osam mjeseci ove godine odjavilo oko 1.000 osoba koje su posao našle u zapadnoeuropskim zemljama, a od toga pedeset građana odjavilo se zbog spajanja porodica ili školovanja.

Budući da je BiH potpisala bilateralni sporazum o zapošljavanju s Republikom Slovenijom, Njemačkom i Katarom, naši nezaposleni građani u ovim zemljama pronalaze stalni posao. Njemačko tržište rada iz Bosne i Hercegovine potražuje medicinske radnike na čije se oglase za posao najviše i javljaju školovani kadrovi ove struke.

Najvjerovatnije će se cijela ova situacija odraziti na ovogodišnje izbore. Oni koji su još uvijek ovdje u Krajini, kazniće vlast zbog toga što se ne brine o njima i gleda samo sebe, zapošljava samo svoje. A oni koji su otišli u međuvremenu, mogu mirne savijesti da to učine iz osvete za sve one godine teškog života u Krajini!!!