Na Ruištu i dalje aktivan požar, očekuje se helikopter OS BiH

Home

Na Ruištu i dalje aktivan požar, očekuje se helikopter OS BiH

Na lokalitetu Ruišta i dalje je aktivan šumski požar, a pojačan vjetar je nepovoljno utjecao na razvoj i smjer požara, pa su i tokom noći požar gasili pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Mostar i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Ruišta kako bi zaštitili stambene objekte, tako da kuće trenutno nisu ugrožene,saoošteno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Drugi krak požara, koji se širi u smjeru Zijemalja, pokušavaju gasiti pripadnici Šumarstva “Srednje-Neretvanskog”, gdje minirana i nepristupačna područja otežavaju gašenje.

Tokom dana helikopter Oružanih snaga (OS) BiH trebao bi ponovno pružiti pomoć u gašenju požara na području Ruišta.

Šumski požar na lokalitetu Čvrsnice i Drežnice-Batačke lazine je i dalje aktivan, gdje gori šuma munike i bukve. Prema informacijama iz PVP-a Mostar, miniran i nepristupačan teren otežavaju gašenje požara.

Na području Mostara jučer je u Južnom logoru i Kosoru gorjela trava, dok je u Ulici Blajburških žrtava gorjela trava i borovi.

Na području Čapljine zabilježeno je 6 požara i to na Modriču je gorjela šuma, u Domanovićima je gorjela trava i nisko raslinje, na Svitavi i Jasenici je gorjela trava i šuma, a u Gabeli i Tasovčićima je gorjela trava i nisko raslinje.

Na području Čitluka zabilježena su dva požara, u Ograđeniku je gorjelo smeće, trava i nisko raslinje, a u Vidovićima trava i nisko raslinje.

Na podučju općine Konjic, u mjestu Bradina, na lokalitetu Stari put za Ivan Sedlo, gorjela je trava i šipražje, a zahvaćena je površina od oko dva duluma.

Na području Rame, u selu Orašac gorjela je trava i nisko raslinje.

 

(Izvor: Fena)

Tagovi
Objavljeno: Pon, 28/08/2017 - 08:51

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top