Načelnik Bužima Nanić zaposlio svoju suprugu u općini: On potpisao rješenje o zaposlenju

X

Godinama unazad svakodnevno svjedočimo različitim oblicima korupcije i kriminala. Svjedoci smo da se zapošljavaju podobni, a ne sposobni.

Najsvježiji primjer nam dolazi iz Bužima. Naime, načelnik Bužima Mersudinu Naniću (SDA) je zaposlio ni manje ni više nego svoju suprugu u općinu kao državnog službenika. 

Raport je u posjedu rješenja koje je potpisao sam načelnik. U rješenju se navodi kako se Asmira Nanić, sa završenim Veterinarskim fakultetom, po zanimanju veterinar, postavlja na radno mjesto Stručni saradnik za koordinaciju lokalnim razvojem u Službi za razvoj i poduzetništvo u Jedinstvenom općinskom organu uprave Općine Bužim na neodređeno vrijeme. 

Između ostalog, u rješenju je navedeno kako će probni rad trajati šest mjeseci. 

Zanimljivo je da načelnik Općine dolazi iz partije čiji pojedini članovi nisu imuni na korupciju, ali ni na zapošljavanja “preko veza”. 

Podsjetimo, načelnik Bužima Nanić našao se u centru skandala i u decembru prošle godine. 

“Sretan Božić i Nova godina”, čestitali su Božić na bilboardu u Bužimu premijer USK Mustafa Ružnić i predsjedavajući kantonalne Skupštine Rasim Halkić.

No, čestitka nije dugo ostala na mjestu jer je izazvala nezadovoljstvo članova Općinske organizacije SDA Bužim. 

Tada su iz Općinske organizacije Narodnog evropskog saveza (NES) Bužim poručili su načelniku ove općine da podnese ostavku.

Razlog je to što je po zahtjevu načelnika uklonjen bilboard na kojem je čestitka za Božić i Novu godinu.

Nanić je tada istakao da je to provokacija za mještane sredine u kojoj žive većinski Bošnjaci.