Jovanović Vučiću: Nađi kompromis sa Albancima, budi državnik

Na posebnoj sjednici Skupštine Srbije o Kosovu predsjednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović poručio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću da nađe kompromis sa Albancima.

Jovanović je naveo da više nema mjesta za staru politiku i ideje koje su pogubne i koje su Srbiju dovele u aktuelnu situaciju, prenosi Avaz.

- Bićete žigosani kao izdajnik, šta god da uradite, ali budite ono što drugi nisu. Pokušajte da budete državnik, a ne političar, državnici gledaju u budućnost, a političari u prošlost. Otvorite perspektivu mira, dogovorite se sa Albancima - rekao je Jovanović.

On je rekao da “nije pitanje kako će se riješiti Kosovo, „već šta je naše novo Kosovo”

- Kažete izaći ćemo pred narod. Zamislite kako će to da se završi? Zamislite da ste pitali za plate i penzije. Naš narod ide i glasa za rat, a onda se čude kako padaju bombe. Narod treba da shvati u kom vremenu živi. Vi ste predsjednik, budite predsjednik. Iskoračite - , rekao je Jovanović Vučiću.

Prema njegovim riječima, za sedam godina vlasti izgubljeno vrijeme u kojem se moglo pokušati da postanu pristojan narod.

Kako je rekao, Srbiji je potreban mir sa Albancima, ali prije toga mir sa samima sobom. 

- Morate da nastavite pregovore. Ako mi ne pomognemo Albancima i sebi da Kosovo postane normalno ujediniće se sa Albanijom pa će se otvoriti problem Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Grčke - dodao je on.