Najbolja među najboljima: Podržite i vi Hanu Galijašević iz Velike Kladuše (VIDEO)

Home

Najbolja među najboljima: Podržite i vi Hanu Galijašević iz Velike Kladuše (VIDEO)

Gimnazijalka Hana Galijašević iz Velike Kladuše postala je ponos Krajine nakon velikog uspjeha na takmičenju iz općeg znanja "The World Scholar's Cup" koje je održano u Atini. U konkurenciji od 1.500 takmičara iz 42 zemlje svijeta uspjela je osvojiti osam zlatnih i šest srebrenih medalja.

Takmičenje je to koje promovira vannastavno učenje, te sposobnosti poput debate, govora, argumentativnog pisanja, timskog rada i logičkog povezivanja. Tema ovogodišnjeg takmičenja bila je "Nevjerovatan svijet", i obuhvatala je više oblasti od umjetnosti i nauke, do trenutnih dešavanja u svijetu.

Osim medalja, ponijela je i titulu najuspješnije učenice Europe, dok je u generalnom poretku osvojila 34. mjesto.

Kladuška gimnazijalka je uspjela ostvariti plasman na Turnir šampiona ovog impozantnog takmičenja za srednjoškolce, koji će se održati na prestižnom Univerzitetu Yale u SAD-u u novembru ove godine.

hana

Nedostatak novca za odlazak na takmičenje predstavlja najveći problem, budući da ni za putovanje u Grčku nije dobila nikakvu pomoć resornih ministarstva.

Porodica iz Austrije spremna je donirati nešto novca, a osnovan je i profil na GoFundMe, gdje ljudi mogu donirati novac i podržati našu Hanu.

U cilju prikupljanja novčanih sredstava uz pomoć kojih bi, kao najuspješnija učenica Europe, Hana uspjela otići na prestižno takmičenje u Sjedinjenim Američkim Državama, u Tuzli je upriličena i večer društvenih igara pod nazivom "Provedi se u parku za jednu marku".

Svako na svoj način podržava Hanu, te joj pomažu da nastavi nizati uspjehe, pridružite se i vi!

U prilogu vam donosimo intervju s Hanom koji je obavila organizacija For Life o kojoj smo puno puta pisali na našem portalu Cazin.NET.(Cazin.NET)

 

 

 

 

Topic
Objavito: Čet, 08/31/2017 - 09:26

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top