NAJBOLJA U SVOJIM KATEGORIJAMA: Dvije zlatne medalje za Šejlu Oraščanin na međunarodnom kickboxing turniru „Alpe Adria Open 2017“

Home

NAJBOLJA U SVOJIM KATEGORIJAMA: Dvije zlatne medalje za Šejlu Oraščanin na međunarodnom kickboxing turniru „Alpe Adria Open 2017“

U subotu, 27. maja 2017. godine, u pulskom Domu sportova „Mate Parlov“ održan je 11. međunarodni kickboxing turnir „ALPE ADRIA OPEN 2017“.

Organizator ovog turnira je Kickboxing klub „Lav“ Pula u suradnji sa Hrvatskim kickboxing savezom i Kickboxing savezom Istarske županije te Savezom sportova Istarske županije i Turističkom zajednicom grada Pule.

Natjecanje je održano u tzv. mekim disciplinama i to point fighting, light contact i kick light u starosnim kategorijama od najmlađih (7, 8, 9 godina) do seniora (19 godina najviše), prema WAKO pravilima.

Na turniru su učestvovali sportisti iz Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji su gledaocima pružili jedan kvalitetan borilački spektakl.
Među takmičarima bila je i  naša Šejla Oraščanin, talentovana Krupljanka, porijeklom iz Cazina.

Šejla je još jednom pokazala svoj neosporni sportski talent te osvojila dvije zlatne medalje u kategoriji -55 kg LC i -55 KL i ujedno u obje kategorije proglašena najboljom takmičarkom.

 

 

(M. Selimović/Cazin.NET)

Objavito: Ned, 05/28/2017 - 11:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top