Najboljeg strijelca Novog Pazara Admira Kecapa žele Mladost i Sloboda

Home

Najboljeg strijelca Novog Pazara Admira Kecapa žele Mladost i Sloboda

Admir Kecap perspektivni igrač i najbolji strijelac FK Novi Pazar, koji se u ovaj klub početkom godine vratio iz litvanske Suduve karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Bosni i Hercegovini. 

"U kontaktu sam sa nekim klubovima iz Bosne i mislim da bi se uskoro trebalo riješiti pitanje gdje ću nastaviti da igram. U opciji su premijerligaši Mladost iz Doboja kod Kaknja i Sloboda iz Tuzle, Tuzla City, a ranije smo pričali i sa Sarajevom, ali još ništa konkretno nije dogovoreno. Sarajevo je najveći klub i bio bi veliki izazov zaigrati za ekipu sa Koševa, ukoliko bi mi ponudili nešto konkretno. Naravno da je privilegija igrati za Sarajevo i Željezničar, a moj drug Siniša Stevanović koji je sa mnom igrao u Pazaru sada nastupa za Željezničar" ,kaže Kecap. 

Image removed.

U dosadašnjoj karijeri imao i inostranih angažmana, ali najviše je igrao u Srbiji.

"Poznajem dosta dobrih bh. igrača. U prvom redu tu je Nermin Jamak, koji je igrao u Željezničaru, a zajedno smo igrali u Litvaniji. Imao sam priliku upoznati i Kerlu i igrati protiv njegove ekipe. Poznajem i neke od igrača koji su u Bijeljini- Stojanovića, Ademovića..." ,nastavlja nogometaš.

Osvrnuo se i na kvalitet bh. lige, te je uporedio sa srbijanskom.

"Po onome što sam pratio posljednje dvije godine Bosna se kvalitetom dosta približila Srbiji, i jako se napredovalo u tom pogledu. Svake godine igra se na sve većem nivou. Ne mogu najbolje procijeniti jer nisam igrao u Bosni, vjerovatno se fudbal razlikuje, ali mislim da je to negdje kvalitetom  podjednako sada" ,mišljenja je napadač.

Dolazak u BiH ne bi mu teško pao jer ovdje ima dosta prijatelja iz Beograda koji žive u Sarajevu.

"Ipak, nemam često priliku dolaziti u posjetu Sarajevu i prijateljima i rođacima koji tamo žive usljed nedostatka vremena, no možda se to sve uskoro promijeni" ,zaključuje Kecap.

 

(Izvor:PR com)

 

Objavito: Pon, 06/26/2017 - 12:09

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top