Najbolji svjetski orijentalni plesači stižu u BiH

Home

Najbolji svjetski orijentalni plesači stižu u BiH


Jedinstveni šou „Bellydance Evolution“, u kojem učestvuju neki od najboljih orijentalnih plesača današnjice, kao i vrhunski muzičari, stiže u Tuzlu.

Kako nam je kazala Mirjana Tahirović, predsjednica Udruženja za razvoj kulture i umjetnosti „Artsinteza“ iz Tuzle, ovo je prvi put da „Bellydance Evolution“ gostuje ne samo u BiH nego i u regionu.

"Tuzlanskoj publici predstavit će se plesnom predstavom „Šeherzadino putovanje“. Očekuje se dolazak više od stotinu plesača iz raznih krajeva Evrope i svijeta, kao i iz BiH i regiona " ,navela je Tahirović.

„Bellydance Evolution“ je planetarno popularna plesna kompanija, koju je 2009. godine osnovala trenutno najpoznatija orijentalna plesačica svijeta Žilin Karlano (Jilline Carlano).

"To je holivudska produkcija koja je napravila revoluciju kombinirajući orijentalni ples s drugim modernim plesnim formama, zbog čega su i postali jedna od trenutno najuspješnijih plesnih trupa u svijetu. Njihov dolazak u našu zemlju, tačnije u Tuzlu, veliki je događaj, ne samo za ljubitelje plesa nego za kulturu uopć"
,ističe Tahirović.

 

(Izvor:avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Pet, 28/04/2017 - 20:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top