Najčitaniji sportski list objavio idealnih 11 bivše YU

Home

Najčitaniji sportski list objavio idealnih 11 bivše YU

Evropska zajednica, preteča današnje EU, priznala je Bosnu i Hercegovinu kao samostalnu i nezavisnu državu u njenim postojećim granicama 6. aprila 1992.

Ova godišnjica bila je razlog da najčitaniji sportski list na svijetu Marca napravi analizu pod nazivom "Jugoslavija, izgubljena sila koja je mogla dominirati svjetskim sportom".

Kako piše Marca, rat u BiH je značio definitivan kraj Jugoslavije koja bi danas, da se kojim slučajem nije raspala, bila dominantna sila u svijetu, barem što se tiče sporta.

Bivša zajednica bi vladala u mnogim sportovima, od tenisa do košarke, a posebno je bio zanimljiv izgled idealnih 11 nogometne reprezentacije.

Prema ovom španskom listu, koji ima i do 5 miliona čitalaca dnevno, na golu bi stajao igrač Atletico Madrida, Slovenac Jan Oblak.

Odbranu bi sačinjavala dva reprezentativca Srbije, Kolarov i Subotić, Crnogorac Savić i bivši kapiten "Vatrenih" Dario Srna.

Sredina bi bila strašna: Rakitić iz Barcelone, njegov reprezentativni kolega Modrić, inače član Real Madrida, te bh. reprezentativac Miralem Pjanić, glavni kreator igre torinskog Juventusa.

Napad bi predvodio prvi strijelac Serie A, Edin Džeko dok bi mu podršku sa lijeve i desne strane činili, Hrvat Mandžukić i Crnogorac Jovetić.

Znači, formacija bi bila 4-3-3, a moglo bi se slobodno reći kako bi ova reprezentacija bila zaista za najviše dosege.

 

(Izvor: N1info.com)

Objavito: Čet, 04/06/2017 - 19:53

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top