Najčudniji transfer svih vremena: Dobiće 40 miliona eura da može sam sebe otkupiti?!

Home

Najčudniji transfer svih vremena: Dobiće 40 miliona eura da može sam sebe otkupiti?!

Atletico Madrid kažnjen je zabranom dovođenja igrača ovog ljeta, pa će Diego Simeone na pojačanja čekati do januara sljedeće godine.
 
Simeoneu nije najveći problem što će na nove igrače čekati još pola godine, već što bi mu u međuvremenu neko mogao ukrasti igrače za koje je zainteresiran.
 
U Atleticu tako danima razmišljaju kako mogu prevariti FIFA-u, zaobići suspenziju te dovesti Vitola iz Seville. Za jednog od svojih najboljih igrača Sevilla traži 40 miliona eura, mnogi su spremni toliko platiti, a među njima i Atletico. Samo što Atletico, za razliku od drugih klubova predvođenih Barcelonom i PSG-om, ne smije dovoditi igrače... 

Sevilla 40 miliona eura može dobiti odmah, a Atleticov novac mora čekati do januara. 
 
Tako su u Atleticu pronašli rješenje da 27-godišnjem Vitolu na privatni račun uplate 40 miliona eura, a on otkupi svoj ugovor i postane slobodan igrač. Kao takav bi se pola godine vratio u Las Palmas, a zatim preselio u Atletico u kojem želi igrati. Navodno su i u Las Palmasu spremni pomoći Atleticu i Vitolu, ali traže 12,5 posto od 40 miliona eura. 

A zašto je Vitolu bitno otići u neki drugi klub prije januara i prelaska u Atletico? 

Vidio je kako su u Barceloni prošli nogometaši poput Arde Turana i Artura Vidala koji su iz istog razloga morali pauzirati, a budući da se bliži Svjetsko prvenstvo, svjestan je da bi ostao bez poziva španjolskog selektora ako ne bi bio pola godine na travnjacima.
 
Vitolo bi u ovom slučaju od januara mogao biti registrovan za Atletico i u Ligi prvaka jer Las Palmas ne nastupa u tom takmičenju.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavito: Pet, 06/09/2017 - 16:16

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top