Najmanje 88 poginulih u požaru u bolnici u Kalkuti

Home

Najmanje 88 poginulih u požaru u bolnici u Kalkuti


Najmanje 88 lica poginulo je danas u velikom požaru koji je u zoru izbio u bolnici u Kalkuti na istoku Indije, saopštili su zvanični izvori. Šest članova bolničkog osoblja, koji su ostavili pacijente u zgradi dok se širio požar, optuženi su za ubistvo.

"Ovo je vrlo ozbiljan prekršaj, i  preduzećemo oštre mjere", izjavila je  Mamata Banerdži, ministrica  Zapadnog Bengala.

Vatrogasne ekipe morale su da slome prozore na višim spratovima kako bi došli do preživjelih, javlja Srna. 

"Ukupno 73 tijela izvučeno je iz ruševina. Među njima i tri bolnička radnika, izjavio je zamjenik predsjednika privatne bolnice AMRI.

On je dodao da je 15 lica preminulo od zadobijenih povreda.

Prema izjavama osoblja bolnice, u zgradi je bilo 160 pacijenata u momentu kada je izbio požar. Požar je izbio rano ujutro u podrumu bolnice koji je koristišten kao skladište, a u kome je bilo puno zapaljivih predmeta.

Vatra se brzo proširila zgradom i zarobila pacijente na svim spratovima bolnice. Vatrogasci, koji su odmah stigli na mjesto nesreće, punih pet časova borili su se s požarom prije nego što su ga stavili pod kontrolu.

Spasilačke ekipe pokušavaju da dođu do svih preživjelih da bi ih izvukli iz zgrade. Oko 50 spašenih pacijenata prebačeno je u druge bolnice u gradu.

 

(Vijesti.ba)

Objavio: Sat, 10/12/2011 - 08:36

Facebook komentari

Back to top