Isaković: Najveća vrijednost naše vjere iskazana kroz ajet iz Kur'ana

"Svrha samog ramazanskog posta jest da nas kroz mjesec dana aktivnijeg pristupa, praktikovanja vjerskog izražaja, da nas pripremi za ostalih jedanaest mjeseci", kazao je za N1 interpretator ilahija i kasida Mustafa Isaković.

"Porodični ambijent tokom Bajrama, njegovanje rodbinskih veza, jačanje prijateljstva. U danima nakon Bajrama trebamo nastaviti sa samom praksom koju njegujemo tokom praznika", kazao je Isaković i dodao:

"Svrha samog ramazanskog posta jest da nas kroz mjesec dana aktivnijeg pristupa, praktikovanja vjerskog izražaja, da nas pripremi za ostalih jedanaest mjeseci. Nije svrha "puko gladovanje" nego da nas odgoji za dalje".

Isaković je kazao da poenta učenja ilahija i kasida nije finansijska korist, prenosi N1.

"Nedavno sam dobio poruku od jednog mladića koji mi je napisao da mu je moja kasida promijenila život. Zamislite kad vam neko to kaže. Ljudi pitaju ima li od ovoga finansijske koristi, kao da je to jedina korist", ističe i dodaje:

"Islam je religija koja potvrđuje ranije objave i potvrđuje vrijednosti koje su došle kroz ranije objave. Najveća vrijednost naše vjere je Kur'anski ajet koji kaže: Ništa vam teško u vjeri nije Gospodar propisao".