fbpx Najveće okupljanje bh. dijaspore i ove godine u Lausenu: Sredstva namijenjena za stambeno zbrinjavanje Hase Majetića

Najveće okupljanje bh. dijaspore i ove godine u Lausenu: Sredstva namijenjena za stambeno zbrinjavanje Hase Majetića

Home

Najveće okupljanje bh. dijaspore i ove godine u Lausenu: Sredstva namijenjena za stambeno zbrinjavanje Hase Majetića


Cazinjani okupljeni u Klubu „Behar“ Sissach u Švicarskoj u saradnji s Udruženjem „Srce Cazina“ i ove godine organiziraju tradicionalni humanitarni koncert u Lausenu. Koncert će se održati 4. februara ove godine u Merzhalle s početkom u 19 sati.Tradicija okupljanja Krajišnika i Bosanaca i Hercegovaca u Švicarskoj traje više od 15 godina, a ovo je deseti jubilarni koncert u organizaciji Udruženja „Srce Cazina“.- „I ovoga puta očekujemo veliki broj naših zemljaka na jednom mjestu jer ovo je zaista jedinstven događaj i prilika za druženje kojoj se svi radujemo“, kaže glavni organizator i dugogodišnji aktivni član Kluba „Behar“ Senad Puškar.Po njegovim riječima, uz koncert će se održati i tradicionalni malonogometni turnir za koji je iz godine u godinu sve veće interesovanje, a na samom koncertu će nastupiti provjereni prijatelji projekta: Elvira Rahić, Enes Begović i Fazlija. Medijski pokrovitelji su RTV Cazin i web portali Cazin.NET i Bosanci.ch.- „Prihod sa ovogodišnjeg koncerta namijenjen je za izgradnju kuće Hasi Majetiću, nepokretnom momku o kojem jedinu brigu vodi stric, a čija kuća je potpuno neuslovna trenutno. S ovom teškom pričom su svi upoznati i vjerujemo da ćemo zajedno 4. februara prikupiti značajan dio sredstava za rješavanje ovog problema“, kaže Puškar.

ŽIVOTNA PRIČA IZ CAZINA KOJA ĆE VAS DIRNUTI U SRCE: Počinje akcija za stambeno zbrinjavanje bolesnog Hase Majetića

Jedinstveno druženje na kojem se okupe sve generacije i veliki broj naših građana iz svih dijelova Švicarske, pa i susjedne Austrije i Njemačke, po mnogim je procjenama najveće okupljanje bh. građana u dijaspori s najdužom tradicijom.(Cazin.NET)
Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 18/01/2017 - 16:59

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top